Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Klasikleşmiş cerrahi yöntemler, konservatif yöntemler ve yeni teknolojinin etkin olduğu radyofrekans, lazer gibi yöntemler başlıkları atında tedavi prosedürleri sınıflandırılabilir.
Geçmişte varisli venlerin tedavisinin sadece ameliyatla yapıldığını görürsünüz. Gerçi teknolojik yönden yeterli seviyede olmayan, hasta yoğunluğu fazla olan sağlık merkezlerinde halen varis ameliyatı uygulaması devam etmektedir. Bunun için bir varis ameliyatı geliştirilmiş olup, maalesef hepside hasta için birçok dezavantaj oluşturmuştur. Son olarak geliştirilen kapakcık onarımı ise istenen sonucu vermemiştir. Neyse ki gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren ameliyatsız tedavi yöntemleri ile artık varis ameliyatı kesinlikle gereksiz hale gelmiştir. İzmir’de klinik olarak hastalarımıza sadece ameliyatsız varis tedavi yöntemleri uyguluyor ve tavsiye ediyoruz.

 

veinlite-ile-varis-tedavisi

Veinlite ile Varis Tedavisi

 

Ameliyatsız Varis Tedavi Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız varis tedavisi olarak 4 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar Lazer, Radyo Frekans, Köpük yada Skleroterapi ise tüm venlerin tedavisinde en ideal ve gerekli tedavi yöntemlerinden ikisidir. Son zamanlarda ana damarlarda uygulanan lazerli katater tedavisi olarak isimlendirilebilecek (venablock) denen, lokal anestezi ile ana safen ven (ana toplardamar) ‘e girilerek uygulanan ve anında etki sağlayan yöntem de öne çıkmıştır. Lazer benzeri bir tedavi yöntemi olan Radyo Frekans kısa adı RF olarak anılmaktadır. Her iki teknikte cilt üzerinden uygulanmakta olup, Radyo Frekans’ın lazere üstünlüğü hem kılcal hem de orta boy venlerde uygulanıyor olmasıdır. Genelde kalın ileri derece venler (varisler) Köpük ve Skleroterapi ile tedavi edilirken, etrafından kılcal ve orta boy venler için Radyo Frekans tekniği uygulanmaktadır.

Skleroterapi ve köpük skleroterapi yöntemleri, günümüzde en etkili ameliyatsız varis tedavi yöntemleridir. Her ikisi de çok benzer olup, damar içine uygulanmaktadır. Skleroterapi varis tedavisi için geliştirilmiş olan bir ilacın, hava ile hacminin artırılarak çok ince bir enjektör yardımı ile tespit edilen varisli damarlara enjekte edilmesi ve böylece damarın tamamen kapatılması esasına dayanmaktadır. Anında etkisini göreceğiniz bu yöntem küçük bir farklı köpükle varis tedavi olarak da bilinir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

varis-neden-olur
Varis Neden Olur?

Uzun yıllardan beri özellikle ailesinde varis veya kılcal damar problemi olanlarda sı…

Devamını Oku
varis-hastaliginda-sik-sorulan-sorular-ve-cevaplari
Varis Hastalığında Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

 Bu yazımızda klinikte ve tedavi sürecinde hastalarım tarafından yöneltilen vari…

Devamını Oku
ameliyatsiz-varis-tedavisinin-yapilisi
Ameliyatsız Varis Tedavisinin Yapılışı

İnsanların ayakta durmaya başladıkları günden itibaren özellikle bacak damarlarında o…

Devamını Oku
Yorumlar
Ceylan
iyi günler hocam kuzenimin bacaklarında misket gibi büyüklüğünde varisler var devlet hastanesine gittik ama ameliyat dediler 46 yaşında kendisi bu konuyla ilgili yardımcı olur musunuz?
Op. Dr. Serkan Akarsu
İyi günler, ben en kalın varislerde dahi ameliyat yöntemini uygulamıyorum. Muayenehaneme gelirseniz size yardımcı olabilirim. Ayrıntılı bilgi ve randevu için 0 232 421 11 01
Beyazıt
Varis tedavilerinde ilk önce ultrason mu cekilmesi gerekiyormu ?
Op. Dr. Serkan Akarsu
Bunu muayeneyi yapan doktorun karar vermesi gerekir, hatta doktorun kendisinin ultrasound yapması gereklidir.
Gökçe
merhaba hocam varis tedavisin de lazer mi ,köpük tedavisini uyguluyorsunuz ?
Op. Dr. Serkan Akarsu
Her iki yöntemi de uyguluyoruz, varislerin yerine ve durumuna göre tedavi yöntemleri uygulanır.
Sercan
varis tedavisi olmak için yaş sınırı var mı hocam ?
Op. Dr. Serkan Akarsu
Hayır varis tedavisi için herhangi bir yaş sınırı yoktur.
Melek
Hocam merhaba en az 15 yildir varislerim beni mahfetti yara acildi ve fazlasıyla ödem var.Öldürmüyor ama sürünüyorum banada bir çare varmı acaba
Op. Dr. Serkan Akarsu
Varis yaraları için PRP tedavisi uyguluyoruz ve mevcut varislerinizin tedavisini gerçekleştiriyoruz
İpek
Hocam merhaba vajinal varis neden oluşur ve köpükle tedavisi etkilimidir?
Op. Dr. Serkan Akarsu
Merhaba, vajinal varisde diğer varislerde ki gibi toplardamar yapısının esnek yapısından dolayı oluşur. Vajinal varis tedavisinde köpük tedavisi etkilidir hatta en etkili yöntemdir.
Selma
Hocam merhaba babamin bacaklarında morluklar ve yaralar açıldı. Prp yöntemi diye birsey duydum. Babam icin uygun olurmu acaba
Op. Dr. Serkan Akarsu
Babanızın bacağındaki morlukların ve yaraların nedeni öncelikle araştırılmalıdır, atardamar ve toplardamar bozukluklarında bu tür yaralar açılabilmektedir. PRP yöntemi bu tür yaraların iyileştirilmesinde etkilidir.
Sedat
merhaba hocam bacaklarımda varis var.Varis tedavisinde enfeksiyon risksi varmı ?
Op. Dr. Serkan Akarsu
Varis tedavisinde enfeksiyon riski diğer müdahalelere oranla belirgin şekilde artış göstermez.
Selçuk
hocam iç varise de köpük tedavisi uygulayabiliyor musunuz
Op. Dr. Serkan Akarsu
Halk arasında iç varis olarak adlandırılan durum, ana toplar damarının genişlemiş olması durumudur. Böyle durumlarda yapılan tetkiklere göre lazerli katater yöntemi ile yapıştırma tedavisini uyguluyoruz.
Ömer
ayağımdaki varisden dolayı yara oluştu 1 seneden beri iyleşme göstermedi bunu tedavisi nasıl olurum bana yardımcı olmanızı istiyorum
Op. Dr. Serkan Akarsu
Öncelikle derin venöz sistemin değerlendirilmesi (doppler ultrasound ile) gerekir, yara tedavisi için de PRP yöntemi kullanılabilir.
Caglar
merhaba bende cok kalin damarlardan olusan varis var kasiktan tabsna kadar. 2 sorum var 1 kacagin asil kaynagi kasiktaki kapakcigi duzeltiyormusunuz yoksa komple o ana damarimi imha ediyorsunuz yani sorunun kaynagini nasil duzeltiyorsunuz 2 vucut gelistirme yspiyor ve cok agir kilolar kaldiriyorum. operasyondan ne kadar zaman sonra vucut gelistirmeye devam edebilirim yani agir kilolar kaldirabilirim
Op. Dr. Serkan Akarsu
Kapakçık bir değil aşağı doğru devam eden çok sayıda kapakçık vardır. kapakçıkları onarmaya yönelik yapılan ameliyatların hepsi başarısızlıkla sonuçlandığı için uygulanmıyor. Tedavi bittikten 1 ay sonra spora başlayabilirsiniz.